TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00009 pályázat

2023.július.10.
2020-ban Lébény és Mosonszentmiklós települések azt a döntést hozták, hogy konzorciumban megpályáznak egy TOP pályázatot, melynek célja a két település közös, múltukba visszanyúló, hagyományokra építő közösségfejlesztés volt.

 

A pályázat elnyerése után 2021. február elején aláírásra került a támogatási szerződés, mely alapján 52 millió Ft összegű - zömében EU-s forrásból – támogatásból valósíthattuk meg a fenti célokat. A pályázatban Lébény konzorciumi tagként vett részt.

Egy közbeszerzési eljárást követően a mosonmagyaróvári Flesch Károly Művelődési Központ lett megbízva a programok szervezésével. A projekt célja illeszkedik azon szakmapolitikai szándékhoz, mely célul tűzte ki a települések, településrészek, térségek közösségi kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztését, a közösségi szerepvállalás erősödését. A projekt keretében a helyi cselekvési terv alapján a térség lakosságának közösségi együttműködését fejlesztettük workshopokkal és közös, együttműködésben megvalósítandó programokkal. A projekt keretében a térségre jellemző, a két település közös identitásának fontos részét képező kulturális, gasztronómiai és néprajzi hagyományokat térképeztük fel és mutattuk be. A pályázat befejező dátumáig, 2023. június 15-ig számtalan program, köztük nagyon sok közös program valósult meg a két településen, ahol több civil szervezettel is együttműködtünk. Ezen programokról folyamatosan beszámoltunk a helyi újságban és az önkormányzat honlapján.

Széchenyi 2021