Tüdőlebeny - Tájfutás Lébényben

2018.április.23.
100 fő nevezett, hogy megmérettessen egy gyönyörű környezetben a Tüdőlebeny tájékozódási sportnapon.

Vasárnap Lébényben közel 100 fő nevezett, hogy megmérettessen egy gyönyörű környezetben a Tüdőlebeny tájékozódási sportnapon. A Föld Napján Lébény Város Önkormányzata és a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség által újra megrendezésre került a Tüdőlebeny, most megyei diákolimpiával egybekötve.


A rendezvény sikerességét az időjárás sem akadályozta. Nem volt más teendő, mint a tájékozódási pontokon egy térkép alapján sorban végighaladni. A gyermekeket külön pálya várta, ahol gyakorolhatták a tájékozódás alapjait. Kora délelőtt elindult a tájfutás, egymás után indították az elszánt jelentkezőket, akik - elmondásuk alapján- nemegyszer különös, igencsak eldugott helyeken bukkantak rá az ellenőrzőpontokra. A távok között több teljesíthető alternatíva volt, így mindenki kiválaszthatta az edzettségének megfelelőt. A rendezvény végén minden résztvevő elfogyaszthatott egy finom ebédet a Rábca-menti Vadásztársaság valamint Fülöp Gergő és Varga Fruzsina jóvoltából.


Végül az eredményhirdetésen a helyezettek nyakába felkerült a megérdemelt érem. A lébényi helyezetteket a Lébény újság következő számában tekinthetik majd meg.

Széchenyi 2021