Tájékoztató a szúnyoggyérítésről

2018.július.16.
A szúnyoggyérítések kapcsán az alábbiakról tájékoztatjuk továbbá Önöket:

Tájékoztató a szúnyoggyérítésről

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a soron következő szúnyoggyérítésre, amely földi kémiai védekezés lesz, 2018. július 17-én a napnyugta utáni időszakban kerül sor (tartaléknapok: 2018. július 18-19.).

A szúnyoggyérítések kapcsán az alábbiakról tájékoztatjuk továbbá Önöket:

A szúnyoggyérítést 2013. óta nem önkormányzatunk rendeli meg, az központilag kerül koordinálásra a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ által és a PMG Szúnyogkontroll Konzorcium végzi, így az irtás gyakoriságára és milyenségére közvetlen ráhatásunk nincs.

Hivatalunk a gyérítések tervezett időpontját megelőzően néhány nappal kapja meg az értesítéseket a soron következő időpontról és a védekezés módjáról (földi vagy légi kémiai védekezés) mely értesítést a lehető legrövidebb időn belül közzétesszünk a lakosság számára.

Amennyiben a gyérítés minőségével, vagy útvonalával kapcsolatos észrevételük van, azt kérjük a hivatal@lebeny.hu email címen juttassák el hozzánk és azt továbbítjuk a gyérítést végző cég irányába.

A gyérítést földi és légi biológiai, valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken végzik. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a környezetre nincs káros hatással. A földi irtás során Coratrin, Mosquitox Fog, a légi kémiai kezelés során CORATRIN, AQUA K-OTHRIN, illetve MOSQUITOX1 ULV Forte készítmények kerülnek felhasználásra, amelyek kijuttatott formájukban kizárólag rovarokra vannak káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyesek és a környezetet sem károsítják.

Lébényi Közös Önkormányzati Hivatal

Széchenyi 2021