Nyitvatartási tájékoztató

2020.március.18.
Tájékoztató a kereskedelmi tevékenységet folytató, valamint a vendéglátó üzletek nyitvatartásáról.

 

A Lébényi Közös Önkormányzati Hivatal értesíti a Lébényben kereskedelmi tevékenységet folytató üzletek és a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet szerinti, Lébényben működő vendéglátó üzletek üzemeltetőit, valamint a Tisztelt Lakosságot, hogy a Magyar Közlöny 2020. évi 45. számában megjelent az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (III.) szóló 46/2020. (III. 16.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet), amely 2020. március 17. napján hatályba lépett.

 

A Korm. rendelet rendelkezései szerint a kereskedelmi tevékenységet folytató üzletben  15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos!

 

A tiltás alól kivételt képeznek az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzletek, továbbá a gyógyszertárak, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletek, az üzemanyag-töltőállomások és a dohányboltok.

 

A Korm. rendeletben foglaltak alapján a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet szerinti vendéglátó üzletben 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tilos tartózkodni!

 

A vendéglátó üzletben 15.00 óra után 06.00 óráig az élelmiszer elvitelre történő megrendelése és átvétele, valamint a vételár megfizetése céljából és időtartamára korlátozódóan megengedett a tartózkodás.

 

A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a Korm. rendelet szerint szabálysértést követ el az, aki vendéglátó üzletben, üzletben meg nem engedett időpontban vagy meg nem engedett módon tartózkodik.

 

Kérjük az üzletek, vendéglátó üzletek üzemeltetőit, valamint a Tisztelt Lakosságot, hogy a fentiekben meghatározottak szerint járjanak el.

 

Kérjük továbbá a Tisztelt Lakosságot, hogy a koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet enyhítése érdekében tartózkodjanak a dohányboltok előtt történő csoportosulásoktól.

 

Együttműködésüket megköszönve,

 

dr. Szüts Ádám

aljegyző

Széchenyi 2021