Női Együttható Lébény

2024.február.07.
Női Együttható Lébényben - 2024.03.09.

NŐI EGYÜTTHATÓ LÉBÉNY 2024

Az első „Női Együttható” az Alumni Engagement Innovation Fund program keretén belül valósult meg 2023 tavaszán. A programban 28 közösségében aktív szerepet vállaló nő vett részt 10 000 fő alatti lakosságszámú magyarországi településekről (kisvárosok, községek) akik saját civil, helyi közösségépítő projektjeik fejlesztése mentén sajátítottak el tudást és új készségeket egy speciális kompetenciafejlesztő képzés során. A résztvevők saját témákkal jelentkezhettek, melyek között kiemelt helyen szerepelt a fenntarthatóság a településfejlesztésben, a művészetek közösségformáló ereje és a női körök szerepe a helyi közösségek életében.

Bővebb információk: a https://noiegyutthato.hu oldalon és a program Facebook oldalán. https://www.facebook.com/profile.php?id=100088366594529

A megvalósult Női Együttható kurzus pozitív tapasztalatai, az azóta megszületett továbblépési javaslatok, valamint Dr. Tóth Tünde elért eredményei és Lébény város civil közösségi aktivitása lehetőséget ad arra, hogy a Női Együttható regionális csoportja megalakuljon a városban. Tétényi Éva építész, mint a Női Együttható egyik ötletgazdája ad bepillantást ezen a napon a Női Együttható programról és az egész napos műhelymunka során a projektjavaslatok rövid bemutatása, a tervezői gondolkodás és stratégia megismerése, a „design thinking” módszer gyakorlati alkalmazása; kapcsolódási pontok keresése, együtt gondolkodó teamek kialakítása, a közösségépítés első lépései történnek meg.

A program célja egyfajta női vezetőképzés. Különösen hatékony lehet ez, ha az adott résztvevő vezetője vagy aktív tagja a városban működő civil szervezetnek – egyesület, magánalapítvány, egyéb közösségi kezdeményezés vagy platform, - illetve az önkormányzatnál olyan területen dolgozik, vagy azért felelős, ahol a helyi civil szférát segítik, vagy ifjúsági, szociális, kulturális feladatokat látnak el Lébényben és a környékén.

A programban való részvétel feltétele saját projektjavaslat, ami lehet még csak ötlet, elképzelés vagy akár kezdeti megvalósítás szakaszában álló projekt. A programba bekerülő projektjavaslatok konkrét megvalósításában maga az Önkormányzat is megjelenhet, amennyiben lát fantáziát abban, s így egyfajta inkubátor szereplőként vehet részt a teljes folyamatban.

Várjuk a Lébényben élő és működő; civil és közösségi területen aktív, valamint konkrét saját közösségépítő-, fejlesztő projektjavaslattal rendelkező nőket a Női Együttható Lébény 2024 program megvalósítására 2024. március 9-én 9 órára a Közösségi Házba.

Dr. Tóth Tünde      Kovács Gábor                                                     

  jegyző                  polgármester                                                                                                                                                                                            

                                                                                                                                                                                                     

 

 

Széchenyi 2021