Mályvatükör kiállítás

2018.november.26.
A Mályvatükör elnevezésű tárlat a méhnyakrák megelőzésére hívja fel a figyelmet.

2018. november 23-án egy különleges kiállítás megnyitójára került sor a Civil Centrumban. Lébény egy vándorkiállítás állomása lett. A Mályvatükör elnevezésű tárlat a méhnyakrák megelőzésére hívja fel a figyelmet. Balogh Alex, aki a fotókat készítette, a rák emberi oldalára világít rá. 12 érintett nő érzelemit mutatja be, akik végigmentek a betegséggel járó megpróbáltatásokon. Minden nő esetében az az érzelem jelenik meg, amely számára a gyógyulása útján a legmeghatározóbb volt.


A képek egyszerre megrázóak és gyönyörűek. A környezetet úgy rendeztük be, hogy minden a nőkről és a nőiességről szóljon. A kiállítást „lébényi Mályvánk”, László-Rosta Zsanett nyitotta meg. Szavai közben mindannyiunk szemébe könny szökött, mondanivalója rendkívül felemelő volt. Az este rendhagyó volt, teljesen eltért az eddigiektől. Olyan rövid történetek kerültek felolvasásra, melyek az elfogadásról, a nőiességről és önmagunk szeretetéről szóltak.


A végén közös, kötetlen beszélgetésre került sor. Sajnos kevesen voltunk, de mindannyian különleges érzelmekkel tértük haza. Egyetlen dolgot szeretnénk már csak, hogy a kiállítást minél többen tekintsék meg! Ezt megtehetik december 5-ig hétfőn és szerdán 14.00-16.00 óráig, kedden és pénteken 9.00-11.00 óráig valamint előre egyeztetett időpontban (06-30/631-37-20).

Képek:

  • Mályvatükör
Széchenyi 2021