III. Ízőrző Nap

2018.július.03.
Szombaton elérkezett a várva várt nap.

Szombaton elérkezett a várva várt nap. A szél nem tántorította el a csapatokat, hogy kipakolják az üstöket, és ételeikkel lenyűgözzék a közönséget valamint a zsűrit.

A III. lébényi Ízőrző Napon a főzőcsapatoké volt a főszerep, emellett a színpadi programok szórakoztatták a kedves közönséget. Ezek közül is az első a gyerekeknek szólt. A Mátyás király-emlékévhez kapcsolódva, Mátyás király udvari bolondjáról szóló interaktív zenés mesejátékot láthattuk.

Ezután következett az Ízőrző Nap egyik elmaradhatatlan része, a HungaRocky Táncegyesület fellépése. Különféle korosztályokat láthattunk táncolni párosban és formációban. Külön nagy öröm, mikor a mosolygó arcok között meglátjuk a lébényi gyermekeket is.

A kulturális blokkban színpadra lépett a Nyugdíjasok Lébényi Egyesületének Népdalköre. Büszkeség Lébénynek, hogy kulturális életét egy ilyen csoport is színesíti. A felkészülésüket Horváth Krisztina segítette. Az ő műsoruk után a színpadon a népzene kapta a főszerepet, a nemrég Kanadát is megjárt Csiripiszli Énekegyüttes és Citerazenakar következett. Nagy megtiszteltetés, hogy ellátogatott hozzánk a Rábca Dalkör is, Abdáról. A dalkör repertoárjában többféle műfaj megtalálható, de leggyakrabban régi slágereket, filmek dalait éneklik.

18.00 órakor a televízióból is ismert mosolygós arc, Bozsek Márk csapott a húrok közé.

Ekkorra az ételek már elkészültek, a kóstoló adagok megérkeztek a zsűrihez. A gasztronómiai remekműveket Kovács Gábor polgármester és Buday Péter mesterszakács értékelte.

A főzőverseny eredményhirdetésénél minden csapat kapott néhány kedves szót, az összes jelentkező nagyon kitett magáért. Végül 4 csapat főztje került kiemelésre:

A Lébényi önkéntes tűzoltók sertéspörköltje, a Lébény SE étele, a burgonyabundában sertés, gombás tyúkágyon valamint a Hivat/hal halászléje. A zsűri a legfinomabbnak a Lébényi Német Önkormányzat lecsóját ítélte.

Az eredményhirdetés után került sor a tombolahúzásra, és gazdára talált a Lébény Város Önkormányzata által felajánlott fődíj, egy két személyes prágai utazás is. Itt szeretnénk megköszönni minden magánszemélynek és vállalkozónak a felajánlást!

A nagykoncert előtt még nem sötétedett be teljesen, ennek ellenére a Bács-Kiskun megyéből érkezezett Tűzzsonglőrök teljesen elvarázsolták produkciójukkal a közönséget.

Este 9 órakor érkezett el a nap végének fénypontja. A templom előtt elhelyezkedő színpadot elfoglalta a Honeybeast együttes. A fülbemászó dallamok, és frappáns szövegek hamar nagyszerű hangulatot teremtettek. A téren a zenekarral együtt énekelt a közönség, és az égbe kiáltották többek közt „ A legnagyobb hős” című slágert.

A retro disco-ban Tóth Attila zenélt, így a legkitartóbbaknak volt módjuk egy hatalmas tánccal zárni a III. Ízőrző Napot.

Örülünk, hogy ilyen sokan eljöttek! Külön köszönjük a főzőcsapatoknak, akik a rendezvényt minden évben színesítik jelenlétükkel.

Végül nem maradhat el a köszönet a segítőknek, akik rengeteget dolgoztak azért, hogy a nap lebonyolítása zökkenőmentesen történjen.

Nagyon emlékezetes napunk volt. Találkozzunk jövőre is!

  • III. Ízőrző Nap
Széchenyi 2021