Igénybejelentés

2018.augusztus.15.
Igénybejelentés a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült háztartások részére.

Tisztelt Lakosság!

Augusztus elején tájékoztattuk Önöket a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások egyszeri természetbeni támogatásáról szóló kormányhatározat megjelenéséről és szíves türelmüket kértük a részletszabályok és az igénybejelentéshez szükséges nyomtatványok megjelenéséig.

Hivatalunk rendelkezésére bocsátották a szükséges tudnivalókat és az igényléshez szükséges nyomtatványt, így megkezdhetjük az igények összegyűjtését.

Felhívjuk azon háztartások figyelmét, akik vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot használnak és eddig a 12 ezer forint összegű téli rezsicsökkentésben nem részesültek, hogy az igénybejelentő nyilatkozatukat legkésőbb 2018. október 15. 16:00 óráig papír alapon juttassák el hivatalunk részére.

Az ehhez szükséges nyomtatvány hivatalunk ügyfélszolgálatán, Gál Lászlóné szociális előadónál vagy a családsegítőnél kérhető, illetve a www.lebeny.hu weblapról az Ügyintézés/Ügyleírások, nyomtatványok menüpontból letölthető. (Szociális ügyek/ Téli rezsicsökkentés)

Hivatalunknak az összegyűjtött igényekről 2018. október 17. napjáig kell tájékoztatást nyújtania a Belügyminisztériumnak és a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága ellenőrzi a benyújtott igényeket, majd az igényfelmérés eredményéről 2018. október 31-ig tájékoztatják a Kormányt és a szükséges források önkormányzatonkénti összegéről ezzel egyidejűleg születik kormánydöntés. A támogatás felhasználásának részletszabályait az önkormányzat részére kiadott támogatói okirat fogja szabályozni.

Felhívjuk továbbá a szíves figyelmüket, hogy az igényelt támogatás nem pénzben, hanem fűtőanyag formájában kerül majd kiutalásra, amely a kiválasztott vállalkozásoktól lesz majd átvehető. Az átvétellel kapcsolatos további tudnivalókról majd az ősz folyamán adunk tájékoztatást.

Várjuk igénybejelentéseiket, és az ezzel kapcsolatban felmerülő esetleges további kérdéseik esetén is rendelkezésre állunk.

Lébény, 2018. 08. 14.

dr. Tóth Tünde

jegyző

Letölthető

Széchenyi 2021