Felhívás kötelező ebösszeírásra

2023.augusztus.23.
Településünkön az ebösszeírás ismételten aktuálissá vált

Felhívás

kötelező ebösszeírásra

 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény a települési önkormányzat kötelezettségeként írja elő, hogy három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végezzen.

Az ebösszeírás tehát törvényi kötelezettség, amelynek elsődleges célja az országos adatbázisból valamilyen okból eddig kimaradt ebek felkutatása annak érdekében, hogy minden eb megkapja a szükséges oltásokat.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, mely nyilvántartás független a transzponderrel (chippel) megjelölt ebek adatait tartalmazó országos elektronikus adatbázistól.

Településünkön az ebösszeírás ismételten aktuálissá vált.

Az ebösszeírásban minden helyi ebtartónak kötelezően részt kell vennie. Aki több kutyával rendelkezik, annak minden ebről külön-külön is adatot kell szolgáltatnia.

Kérjük az ebtartókat, hogy bejelentési kötelezettségüknek legkésőbb 2023. szeptember 30-áig az erre rendszeresített nyomtatványon tegyenek eleget.

A nyomtatványból valamennyi háztartásba eljuttatunk egy-egy példányt a Lébény Újsághoz csatolva, de az a szükséges példányszámban a Lébényi Közös Önkormányzati Hivatalban is kérhető, vagy a www.lebeny.hu honlapon, az Ügyintézés/Ügyleírások, nyomtatványok/Egyéb ügyek menüpontból letölthető.

A kitöltött adatlapot postai úton (Lébényi Közös Önkormányzati Hivatal, 9155 Lébény, Fő út 47), személyesen leadva hivatalunk ügyfélszolgálatán, vagy e-mailben továbbítva várjuk az ugyfelszolgalat@lebeny.hu email-címre, de a bejelentést meg lehet tenni online is az E-ÖNKORMÁNYZAT Portálon keresztül (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap).

Felhívjuk továbbá az ebtulajdonosok, ebtartók figyelmét, hogy annak érdekében, hogy az önkormányzat által vezetett nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az ebösszeírást követően is írásban be kell jelenteniük az adatokban bekövetkező változásokat. Az ebtartásban bekövetkezett változás (az eb elveszett, elhullott, más ebtartóhoz került), valamint az új eb tartásának bejelentésére szolgáló adatlap a Lébényi Közös Önkormányzati Hivatalban kérhető, vagy a www.lebeny.hu honlapon, az Ügyintézés/Ügyleírások, nyomtatványok/Egyéb ügyek cím alatt letölthető.

Együttműködésüket előre is köszönjük!

Lébényi Közös Önkormányzati Hivatal

Széchenyi 2021