Bölcsődei beíratás

2021.április.26.
Értesítjük Önöket, hogy amennyiben a 2021/2022. nevelési évre, bölcsődébe szeretnék íratni gyermeküket, a jelen járványhelyzetre való tekintettel, elektronikusan jelezzék szándékukat.

Kedves kisgyermekes Szülők!

 

Értesítjük Önöket, hogy amennyiben a 2021/2022. nevelési évre (bölcsődei nevelési év 2021. szeptember 1-jétől a következő év augusztus 31-ig tart), bölcsődébe szeretnék íratni gyermeküket, a jelen járványhelyzetre való tekintettel, elektronikusan jelezzék szándékukat a bölcsőde email címén (bolcsode@lebeny.hu), elsősorban 2021. május 11-12-én (kedd és szerda) előzetes igényfelmérés céljából.

 

A felvételi kérelem nyomtatványa letölthető Lébény Város honlapjáról, Óvoda és Bölcsőde/További tartalmak/Dokumentumok/Bölcsődei beíratás és a fenti időpontokon túl is folyamatosan beküldhető.

 

Azon szülők számára, akik a bölcsődei beiratkozást elektronikusan nem tudják intézni, a bölcsőde bejárati ajtajára helyeztünk ki jelentkezési lapokat, melyek kitöltése után, érkezést követően csengetéssel jelezve, a járványügyi szabályokat betartva, (szájmaszk használata kötelező), beadható a bölcsődébe 8-16 óráig.

 

Bölcsődei ellátás keretében a gyermek húszhetes korától nevelhető és gondozható

a) az adott év augusztus 31-éig, ha harmadik életévét január 1-je és augusztus 31-e között tölti be;

b) a következő év augusztus 31-éig, ha harmadik életévét szeptember 1-je és december 31-e között tölti be, és a szülő, törvényes képviselő nyilatkozik arról, hogy a gyermek napközbeni ellátását eddig az időpontig bölcsődei ellátás keretében kívánja megoldani;

c) az óvodai nevelésre nem érett gyermek esetén a gyermek negyedik életévének betöltését követő augusztus 31-éig;

d) sajátos nevelési igényű, valamint a korai fejlesztésre és gondozásra jogosult gyermek esetén annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a hatodik életévét betölti;

 

Akik nem a nevelési év elejétől kérik a bölcsődei felvételt (2021. szeptember), hanem a nevelési év II. felétől (2022. január), azok a gyermekek várólistára kerülnek.

Ha a megadott dátumig (amikortól igénylik a bölcsődét), marad még szabad férőhely, akkor a gyermek felvételre kerül.

A bölcsődei felvételről minden esetben, elsősorban emailben értesítjük Önöket, melyet a kérelem lapon szükséges megadni, természetesen, aki rendelkezik vele.

 

Azon szülők, akik esetleg nem rendelkeznek email címmel, és az értesítést elektronikusan nem tudjuk intézni, számukra postai úton történik a kiértesítés.

 

Bármilyen felmerülő kérdés esetén a 0620/2310269-es telefonszámon lehet érdeklődni 8-16 óráig.

2021.04.22.

 

Tisztelettel:          Fülöp Renáta                                       Kovátsné Uray Tímea

            bölcsődevezető-kisgyermeknevelő                            intézményvezető

 

 

 

 

Széchenyi 2021