Sportesemények, sportprogramok

2015.március.13.

Futball - Lébény SE

Megalakulás: 1926.

Elnök: Hegedűs Attila

Cím: 9155 Lébény, Fő út 80.

Adószám: 19881942-1-08

A Lébény Sportegyesület 1926-os alapításával majd 100 éves múltra visszatekintő szervezete Lébénynek. Ez alatt a hosszú idő alatt a településen élő és sportolni vágyó, vagy a sportot szerető lakosok számára magas színvonalon biztosította a lehetőséget, hogy mindenki igényeinek megfelelően, színvonalas körülmények között tudjon sportolni, vagy épp a sportmérkőzéseken szurkolni kedvenc csapatának.

Az egyesület célja:

A rendszeres sportolás, testedzés lehetőségének biztosítása a település lakói számára, verseny- és tömegsport szervezett kereteinek, feltételeinek biztosítása, sportversenyek és -rendezvények szervezése.

Programok:

• Bajnokságok

• Sportmérkőzések

• Sportrendezvények

A helyi sportesemények terén természetesen a labdarúgás a meghatározó. A lébényi fociszerelmesek drukkolhatnak a sportegyesület különböző korosztályos bajnoki mérkőzésein, de emellett helyi tornákon meg is mutathatják saját foci-tudásukat, ügyességüket.

Nagy hagyománya van a „Lébény-kupa” teremlabdarúgó-bajnokságnak, de ennél több torna is akad a bizonyításra, vagy egyszerűen csak a játékra és mozgásra. Nem múlhat el falunap vagy majális focikupa nélkül, de szerveznek teremben zajló évbúcsúztató focigálát is.

Természetesen a gyermek korosztály is több sportolási lehetőség közül választhat. A Sport Egyesület nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésre, a Bozsik programban nagyszerűen szerepelnek a lébényi kis focisták.

Bővebb információ kérhető: hegedusattila83@citromail.hu

Kézilabda - LKSZSE

A férfiak mellett a nők versenysportja a kézilabda, és ez Győr szomszédságában különösen jól cseng.

Lébényi Kézilabda és Szabadidősport Egyesület utánpótlás-neveléssel is foglalkozik.

Egyéb sportolási lehetőség

Azok a hölgyek, esetleg urak, akik sem a kézilabdában, sem a labdarúgásban nem lelik kedvüket, számos fitnesz elfoglaltság (etka jóga, zumba, alakformáló torna, TRX, FitShape Gymstick) közül választhatnak heti sportprogramként. Ezeknek a Közösségi Ház tükörterme kitűnő helyszínt biztosít.

További férfias sportolási lehetőséget biztosít a helyi boksz egyesület edzésein.

Már évek óta kitűnő lehetőség a lányoknak az akrobatikus rock and roll, amelynek a Közösségi Ház ad otthont.

A sportprogramok közül kiemelendő egy lovassporthoz köthető esemény, amely jellegéből adódóan mindenképp túlmutat a település határain. A Sajtos réti fogathajtó versenyen részt vevők kombinált akadályhajtó pályán, vadászhajtásban különböző kategóriákban (póni 1-es, 2-es, nagy 1-es, 2-es, 4-es fogat) mérhették össze tudásukat. 

Széchenyi 2021