Tájékoztatás az egyszeri rezsicsökkentésről

2018.augusztus.01.
Az önkormányzatunk részéről valamennyi érintett igény összegyűjtésre és továbbításra kerül.

Tisztelt Lakosság!

A tavasz folyamán sokan érdeklődtek arról, hogy a vezetékes gázfűtéssel nem rendelkező háztartások mikor és milyen formában kapják meg az egyszeri rezsicsökkentés kapcsán járó 12.000,- Ft-os támogatást és sajnos megtévesztő sajtóhírek is napvilágot láttak ezzel kapcsolatban, de érdemi tájékoztatással, központi szabályozás híján nem tudtunk szolgálni.

Az elmúlt napokban azonban megjelent egy kormányhatározat, amely tartalmazza, hogy a Kormány egyetért azzal, hogy a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesüljenek a fűtési költségek viselésével összefüggésben.

Ennek előkészítésével Kormány a Miniszterelnökséget vezető minisztert, a Központi Statisztikai Hivatalt, a fővárosi, megyei kormányhivatalokat, valamint az érintett helyi önkormányzatokat bízta meg. Az önkormányzatokat felkérte, hogy tegyék lehetővé, összesítsék és haladéktalanul továbbítsák a Belügyminisztériumnak az igénybejelentést a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben nem részesült, gáz- vagy távhő-szolgáltatási szerződéssel nem rendelkező háztartások tekintetében. A felmérés határidejét 2018. október 15 napjában határozta meg.

Arról azonban, hogy ezt milyen formában, milyen nyomtatványon kell felénk továbbítani a lakosságnak az igényeket, még nem rendelkezünk további információval, ennek módszere jelenleg kidolgozás alatt áll, és amint tájékoztatást kapunk a konkrét teendőket illetően, haladéktalanul közzétesszük a szükséges tudnivalókat a lakosság számára.

Addig is szíves türelmüket kérjük, és biztosíthatjuk Önöket, hogy az október 15-i határidőt szem előtt tartva, önkormányzatunk részéről valamennyi érintett igény összegyűjtésre és továbbításra kerül.

 

Lébény, 2018. 08. 01.

dr. Tóth Tünde

jegyző

 

 

Széchenyi 2021