Sajtóközlemény - Helyi piac kialakítása Lébényben

2023.szeptember.12.
„TOP_PLUSZ-1.1.1-21” - „Helyi gazdaságfejlesztés” elnevezésű pályázati konstrukció

Sajtóközlemény

„Helyi piac kialakítása Lébényben”

2023.09.12.

A Győr-Moson-Sopron Vármegye Önkormányzatának területfejlesztési keretéből a vármegye közgyűlésének támogató szavazatával 58,86 millió forintot biztosított a TOP PLUSZ-1.1.1-21 kódszámú, „HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉS” elnevezésű konstrukcióra benyújtott pályázata alapján. Az európai uniós, vissza nem térítendő támogatás felhasználásával Lébény városban, egy új piac kialakítására kerül sor.

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Közgyűlés elnökének támogató szavazatával a vármegyei területfejlesztési keretből (Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz) Lébény Város Önkormányzata támogatást kapott a „TOP_PLUSZ-1.1.1-21” kódszámú, „Helyi gazdaságfejlesztés” elnevezésű pályázati konstrukcióra.

 

Projekt célja:

Ma egy település szerepe nem csupán az, hogy biztosítja a lakosok alapvető lakhatási igényeit, hanem szolgáltatásokkal hozzá járul egy élhető települési környezet kialakításához. Az élhető település egyik alappillére a közösségi környezet kialakítása.

Lébény település célja a helyi termékek megismertetése és értékesítése a lébényi és a környékbeli lakosság körében. A piacon megtalálhatóak a helyben termelt, friss, ismert eredetű és kiváló minőségű élelmiszerek. Fontos a vásárlók egészségre való nevelése és a helyi piaci társadalomépítő, illetve környezetvédő hatásai. További cél a piac terep és terület rendezése, megfelelő infrastruktúra kiépítése mellett egy kulturált helyszín megteremtése. Lényeges, hogy a piac rendszeresen működjön, eleinte havonta, majd sűrűbben kéthetente-hetente, vagy akár egy héten többször.

A projekt során kialakítandó fejlesztések nyomán kialakul egy olyan közösségi tér, piac és mely hozzá járul az élhető települési környezet kialakításához.

 

 

A projekt keretében az alábbi fejlesztések valósulnak meg:

Helyi gazdaságfejlesztés

Fejlesztés: Termelői piac kialakítása a jelenleg kihasználatlanul álló terület helyén.

 

A beruházás várhatóan 2024.12.31-ig készül el.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében valósul meg; a konzorciumi partner a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzati Hivatal.

 

A beruházás teljes költsége: 58 856 303 Ft

 

További információ kérhető:

Németh Zoltán, elnök, Győr-Moson-Sopron Vármegye Önkormányzat

96/522-250; elnoki.titkarsag@gymsmo.hu

Széchenyi 2021