Tájékoztató

2024.március.13.
Tájékoztató a 2024. I. félévi adófizetési kötelezettségekről és adószámla kivonatról

Tisztelt Adózóink!

A helyi adók (kommunális adó, építményadó, és iparűzési adóelőleg) első félévre esedékes összegeit 2024. március 18. napjáig fizethetik meg az adózók pótlékmentesen.

2024. február végén és március első napjaiban kerültek az adózók részére megküldésre (elektronikus és postai úton) azok az értesítések, amelyek a 2024. I. félévre vonatkozó fizetési kötelezettség teljesítésével kapcsolatosan adnak tájékoztatást.

Önkormányzati Adóhatóságunk az adószámla kivonatot 2024. február 19. (vállalkozóknak, vállalkozásoknak a 2024.03.01.) napi állapotról bocsátotta ki.

Az aktuális adószámláját minden ügyfélkapuval rendelkező magánszemély/egyéni vállalkozó/vállalkozás megtekintheti az Elektronikus Önkormányzati Portálon (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap).

Az adófizetés teljesíthető csekkes befizetéssel, banki utalással, valamint bankkártyás fizetéssel is.

A fizetési kötelezettséget a pénzforgalmi bankszámlanyitásra kötelezett adózónak (vállalkozók, vállalkozások) belföldi pénzforgalmi bankszámlájáról átutalással, pénzforgalmi bankszámlanyitásra nem kötelezett adózónak (magánszemélyeknek) postai készpénz-átutalási megbízással (csekk) vagy belföldi bankszámlájáról történő átutalással kell teljesítenie.

Felhívjuk figyelmüket, hogy más nevére (elköltözött, elhunyt) ne fizessenek be csekket, az adó átírása ügyében keressék fel hivatalunkat telefonon vagy személyesen.

További kérdésük esetén a 06-96/360-033 vagy a 06-20/628-1622 telefonszámon, illetve ügyfélfogadási időben személyesen szívesen állunk a rendelkezésükre.

Előre is köszönjük szíves együttműködésüket.

 

 

Széchenyi 2021