Önkormányzati lakás bérbeadása

2021.november.03.
Címe: 9155 Lébény, Akácfa utca 78. 1. emelet 3. ajtó

Lébény Város Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének és elidegenítésének szabályairól szóló 10/2015. (VI. 26.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 10. §-a alapján a Lébény, Akácfa utca 78. szám alatt található, az önkormányzat tulajdonában lévő lakás 2021. december 1. napjától történő bérbeadására pályázatot ír ki az alábbi feltételekkel.

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítás Tóth Róbert településüzemeltetési főmunkatárstól (96/360-033 8-as mellék) kérhető.

 

A megpályázható lakás jellemzői

Címe: 9155 Lébény, Akácfa utca 78. 1. emelet 3. ajtó

Alapterülete: 50 m2

Komfortfokozata: összkomfortos

Felszereltsége, állapota: A lakás 1985-ben épült, és 1 előszoba, konyha, fürdőszoba, WC, kamra, lakótér helyiségekből áll. A fürdőszobában villanybojler, kád, kézmosó található, burkolata járólap és csempe. A WC külön helyiségben található, burkolata járólap és csempe. A konyhában konzolos mosogató és egy edénytároló szekrény található, burkolata járólap és csempe. A konyha mellett külön helyiségként található a kamra. A lakótér burkolata szalagparketta. A lakásban teljes nyílászáró csere történt.

 

2. A lakás határozott időre, 1 év időtartamra kerül bérbeadásra, amely további 1 évvel meghosszabbítható a Rendelet 4. §-ában foglaltak figyelembevételével.

 

3. A lakbér mértéke 40.000 Ft/hó.

A lakbér mértéke minden év március 1. napjától a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett inflációs ráta (fogyasztói árindex átlagos változásának) mértékével növelhető.

 

4. Pályázni jogosultak köre

Pályázni jogosult minden nagykorú természetes személy.

A pályázaton előnyt élveznek azok az önálló lakástulajdonnal és más lakásban tulajdoni hányaddal nem rendelkező házaspárok, élettársi kapcsolatban élő személyek és egyedülálló személyek, akik vállalják, hogy:

a) a lakásbérleti szerződés lejártát követően saját tulajdonú lakáshoz jutnak, vagy lakhatásukat más egyéb módon megoldják,

b) lakás-előtakarékossági szerződést kötnek, vagy más igazolható módon takarékoskodnak.

 

5. Óvadék

A bérlő a szerződéskötéskor óvadékot köteles fizetni.

Az óvadék mértéke a szerződésben meghatározott lakbér háromszorosának megfelelő összeg, azaz 120.000 Ft.

A lakásbérleti jogviszony megszűnése esetén bérbeadó a bérlő által befizetett óvadékot lakbérhátralék, közüzemi díjtartozás, továbbá a lakás rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotának helyreállításához szükséges költségei megtérüléséhez használhatja fel. Ezen költségek hiányában a bérbeadó a lakás visszaadását követő 30 napon belül köteles a bérlőnek az óvadék összegét kamatmentesen visszafizetni.

 

6. A pályázat benyújtása

A pályázatot írásban – postai úton (9155 Lébény, Fő út 47.) vagy elektronikusan (hivatal@lebeny.hu), – illetve személyesen lehet benyújtani legkésőbb 2021. november 17. napján 16 óráig a Lébényi Közös Önkormányzati Hivatalban.

A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó nevét, címét, telefonos elérhetőségét, valamint a pályázó nyilatkozatát arról, hogy a pályázati feltételeket elfogadja, a lakbért és a közüzemi díjakat fizetni fogja, az óvadékot leteszi, és személyes adatai kezeléséhez hozzájárul.

 

7. A pályázatok elbírálása

A pályázatok elbírálásáról a Humán Bizottság javaslatára a képviselő-testület dönt a 2021. novemberi képviselő-testületi ülésen.

A bérbeadó a nyertes pályázóval lakásbérleti szerződést köt.

 

8. A bérbeadó fenntartja magának a jogot, hogy a pályázati eljárást részben vagy egészben indokolás nélkül eredménytelennek nyilvánítsa.

 

 

Pályázati kiírás:

Széchenyi 2021