”ZÖLD MANCSOK” Egyesület

2020.július.28.
Egyesületi keretek között, hivatalos formában végezzük az állatvédelemmel, természetvédelemmel és környezetvédelemmel összefüggő tevékenységeinket.

”ZÖLD MANCSOK” Lébényi Állatvédő és Természetvédő Egyesület

Elnök: Zug Virgínia

Hosszas önkéntes munkánk hívta életre, hogy próbáljuk meg egyesületi keretek között, hivatalos formában végezni az állatvédelemmel, természetvédelemmel és környezetvédelemmel összefüggő tevékenységeinket, és így szemléltessük céljainkat.

Az egyesület fő célja és feladata a kóbor, kidobott, és rossz körülmények között tengődő állatok mentése, befogása, gondozása, szocializációja, rehabilitációja, hirdetése és boldog családhoz juttatása.

Csírájában elfojtani az állatkínzást, állatbántalmazást. Felhívni a lakosság figyelmét a felelős állattartás fontosságára, akár előadások, tájékoztatások egyéb megmozdulások keretében.

Szeretnénk további együttműködést kialakítani a környező állatvédelmi szervezetekkel, alapítványokkal.

Nagy hangsúlyt fektetni a felnövekvő nemzedéknek a környezet, a természet és az élővilág szeretetére való nevelésében, formálásában oktatással, képességfejlesztéssel, ismeretterjesztéssel.

Önkéntesek toborozása, akik meggyőződésükből támogatni kívánják az állat és természetvédelem ügyét.

Támogatók felkutatása, főleg Lébényi és környéki cégek és vállalkozók között.

Céljainkkal törekszünk a városban és környékén a közbiztonság fenntartására a kóbor állatok befogását illetően. A környezet és természetvédelemmel megőrizve természeti értékeinket, pedig igyekszünk minél több hozzánk látogatónak, kirándulónak méltó képet állítani városunkról és környékéről.

 

Széchenyi 2021