Gyermekeinkért Alapítvány

2023.április.05.
Célja, hogy az iskola tehetséges növendékeinek eredményeit elismerje, jutalmazza, az iskolai közösségek nyári programjait anyagilag támogassa.

Megalakulás: 1991. február

Elnök: Sárvári István

Adószám: 19112295-1-08

Az alapítvány célja:

A lébényi általános iskola tantestülete, szülői munkaközössége és diákönkormányzata által létrehozott alapítvány célja, hogy az intézmény tehetséges növendékeinek eredményeit elismerje, jutalmazza, az arra érdemessé vált iskolai közösségek nyári programjait anyagilag támogassa, ily módon a kiemelkedően jó munkát végző tanulók és közösségek számára a további sikerek eléréséhez ösztönzést, indíttatást adjon.

A cél elérése érdekében az alapítvány kuratóriuma kitüntető díjak és jutalmak alapításáról határozott.

PRO SCHOLA DÍJ: annak a tanulónak adományozható, aki tanulmányi munkáját tartósan kiemelkedő szorgalommal végzi, huzamos időn keresztül kimagasló tantárgyi eredményeket ér el, magaviselete, társaihoz, az iskola közösségéhez való viszonya példamutató.

Továbbá ez a díj adományozható annak a tanulónak, aki tehetségének és kitartó szorgalmának köszönhetően tanulmányi, kulturális, vagy sportversenyeken kiemelkedő eredményeket ér el, és sikerei révén erősíti az iskola tekintélyét, hírnevét.

A díjjal bronz emlékplakett és pénzjutalom jár.

Pénzjutalom adható továbbá annak a tanulónak, aki az idegen nyelvek, valamint a történelem tantárgy tanulása terén kitartó és rendszeres tanulmányi munkájának eredményeként kimagasló előmenetelt tanúsít.

Pénzjutalomban részesülhetnek azok az osztályok és osztálykereteken kívül működő csoportok, amelyek tanulmányi munkájuk, kulturális és sporteredményeik, iskolai és iskolán kívüli magatartásuk, valamint a közösségi programok szervezése tekintetében az iskola valamennyi tanulója és közössége számára példaképül szolgálnak.

Az intézmény növendékeinek jutalmazása, eredményeik elismerése mellett az alapítvány feladatának tekinti azt is, hogy az arra érdemessé vált tanulói közösségek rendezvényeit, programjait (tanulmányi kirándulások, nyári táborok) anyagilag támogassa.

A díjak, jutalmak és támogatások odaítéléséről az alapítvány kuratóriuma dönt, átadásukra az iskola tanévzáró ünnepélyén kerül sor.

A kuratórium tagjai: Sárvári Istvűn (elnök), Kovács Istvánné (titkár), Horváth Béláné, Selmeciné Zambó Mária, Tóth Róbert.

Széchenyi 2021