Első Lébényi Lokálpatrióta Egyesület

2023.április.07.
Célunk Lébény kulturális értékeinek és hagyományainak felkutatása, ápolása és megőrzése, a tárgyi kulturális értékek megőrzése és újabbak létrehozása.

Megalakulás: 2007. december 12.

Elnök: v. Nátz Zsolt

Cím: 9155 Lébény, Damjanich u. 44.

Adószám: 18987454-1-08

Az egyesület célja:

Lébény kulturális értékeinek és hagyományainak felkutatása, ápolása és megőrzése. A tárgyi kulturális értékek megőrzése és újabbak létrehozása. Kulturális rendezvények szervezése, melyek segítségével a helyi kulturális hagyományok széles körben, határainkon belül és azon túl ismertté tehetőek. Hagyományőrző fesztiválok (népművészet, néptánc, népzene) rendezése, néprajzi kiállítások szervezése. Nyári hagyományőrző táborok szervezése és lebonyolítása az ifjúság részére annak érdekében, hogy a helyi kulturális értékeket megismerjék és továbbadják a következő generációk számára. Természetesen a magyarság, a magyar kultúra kihangsúlyozásával, és más kultúrák tiszteletben tartásával megerősítve.

Egy új civil szervezettel gazdagodott településünk élete 2007. december 12-én. 11 fő részvételével, szándékával megtartotta alakuló ülését az Első Lébényi Lokálpatrióta Egyesület.

Alapító tagok: Asztalos Sándor, Dubi Béla, Grádinger István, Halász László, Jáni László, Nátz Zsolt, Németh Árpád, Németh József, Unger Árpád, Wandraschek Csanád Ferenc, Wandraschek Ferenc Antal.

Várjuk minden olyan személy támogatását, aki Lébény fejlődéséért, hírnevének öregbítéséért tenni akar, vagy tenni szeretne. Szívesen fogunk össze más civil szervezetekkel, akiknek hasonló a gondolkodásuk.

2012-ben megtörtént a tisztújítás az egyesületnél, ennek során választott elnök Wandraschek Ferenc lett. Elnökhelyettesek: Nátz Zsolt és Németh József. Kamarások: Asztalos Sándor és Németh József.

Széchenyi 2021