Egyesület Lébényért

2023.április.10.
Büszkék vagyunk, hogy az egyik legöregebb lébényi egyesület tagjai lehetünk.

Megalakulás: 1998. november 18.

Elnök: Gyurós Tamara

Cím: 9155. Lébény, Gábor Áron utca 15/a

Adószám: 18537190-1-08

Az egyesületről:

Büszkék vagyunk, hogy az egyik legöregebb lébényi egyesület tagjai lehetünk. 1998-ban Ifjúsági Egyesület Lébényért néven alakult meg a szervezet azzal a céllal, hogy „erősítse a fiatalok lakóhelyük iránti szeretetét, ápolja, őrizze, terjessze lakóhelyének hagyományait, sajátosságait”. Az eltelt évek alatt családi programokkal, nyertes pályázatokkal (Kormos István utcai játszótér, virágosítás, játékok - könyvek beszerzése, rendezvények…) vett részt Lébény mindennapjaiban egyesületünk. Legújabb - az önkormányzattal közösen – megvalósuló projektünk a falumúzeum kialakítása, ahol tanórákat, kézműves foglalkozásokat tartunk majd a gyerekeknek, az iskolával közösen. Valljuk, hogy a múlt megismerése nélkül nincs jövő, de alkalmazkodunk a jelen változó világához is. A régi programjaink közül továbbra is szervezzük a nyári alkotótábort, sakkversenyt, májusfát állítunk, karácsonyfát díszítünk, jó a kapcsolatunk a többi civil szervezettel, közös rendezvényeink is vannak, nagy öröm, hogy visszatérő ifjúsági segítőink vannak.

 

Egyesületünk sok energiát fordít a pályázatok keresésére, pályázatírók segítségével azok megírására, majd lebonyolítására. Lébény Város Önkormányzata, Győr Megyei Jogú Város, NEA, uniós pályázatok is szerepelnek a listán, rendezvényekre, eszközbeszerzésre, összefogásból megvalósuló projektekre költjük az elnyert pénzeket.

A legújabb pályázatunk az

EFOP-1.3.5-16-2016-00182

Közösségfejlesztő programok a társadalmi szerepvállalás erősítéséért az Egyesület Lébényért közreműködésével, amellyel az egyesület hagyományos rendezvényeit és újabbakat szerveztünk. A város önkormányzatával, civil szervezeteivel, intézményekkel (Bezi, Lébény és Mecsér) azon munkálkodtunk, hogy generációkat vonzó rendezvényeink legyenek, és a múzeum elkészüljön, megnyíljon. A pályázat 2020. tavaszán ér véget.

Széchenyi 2021