de
Látnivalók

Szakrális emlékek


Szent Jakab-templom

Egyike az ország kevés számú, jó állapotban megmaradt román kori templomainak, és ezek közül az egyetlen, amelyet Szent Jakabnak szenteltek.


Szent Jakab Látogatóközpont

A román kori templom monostorépületében korábban plébánia volt, ma egy modern látogatóközpont és az ország első zarándokmúzeuma található.


Evangélikus templom

A templom több mint 200 éves, a bejárata fölé a felújítás évében márványtáblát helyezek el, rajta a Zsoltárok könyvének egy részlete olvasható.


Szent Antal-kápolna

Helyén évszázadok óta egy Páduai Szent Antalnak szentelt templomocska állt, a mai kápolna főoltárán a Lourdes-i Szűz Mária szobra látható.


Pálos rendház

Hosszú története során volt már pálos rendház, jezsuita plébánia, katolikus iskola, 48-as hadikórház és termelőszövetkezeti irodaház is.


Szent Flórián szobra

Írásos emlékek szerint már 1780-ban is állt a szobor, a község akkori főterét díszítette, majd 1926-ban került jelenlegi helyére, a Templom térre.


Nepomuki Szent János szobra

Egykor a Mosonba tartó út szegélyét díszítette a felső faluvégen, talán a pestistől való megszabadulás reményében állították a szobrot.


Szent Erzsébet-szobor

Ma is köztünk van a fiatal szent, az Árpád-házi királylány, aki rózsákkal a kötényében járt, és aki a szegények és elesettek patrónája volt.Utolsó frissítés: 2017-07-20
 vissza a lap tetejére
Designed & Powered by Hinora